Gemeentes

byebyegazon campagne

De byebyegazon campagne, iets voor jouw gemeente? 
 

Met onze campagne inspireren we zoveel mogelijk burgers om in eigen tuin het verschil te maken en de lokale biodiversiteit een boost te geven.

Wij bieden nu een kant en klare oplossing voor elke gemeente om klimaatrobuustheid en biodiversiteit te promoten.

De voorbije jaren werkten we samen met Dieter Coppens de campagne “ByeByeGazon” uit op maat van lokale overheden. 

De gemeentelijke campagne slaagde erin burgers te inspireren om in hun eigen tuin (met een minimale inspanning) de lokale biodiversiteit een boost te geven. 

In pilootgemeente Zoersel werd het een groot succes, heel wat mensen voelden zich aangesproken door de vrolijke en zeer laagdrempelige campagne. 
Dit jaar hebben we de pilootcampagne verder uitgerold naar de naburige gemeenten en in totaal hebben we 95 614 vierkante meters bermen en gazon kunnen laten verruigen. 
Elke gemeente kreeg een interactieve pagina waarop, via een teller, het aantal niet gemaaide m2 op haar grond ingegeven én netjes weergegeven werd. 
Van een succes gesproken!

We helpen jou met deze zeer kant-en-klare campagne om als gemeente klimaatdoelstellingen te halen. 

Quote: “Het zwaartepunt van de campagne ligt in de lente maar we mobiliseren de burgers het jaar rond om anders aan de slag te gaan in hun tuinen. 
De campagne werd zo opgebouwd dat een lokale overheid moeiteloos de burgers, bedrijven en schoolkinderen bereiken kan. De ludieke filmpjes met Dieter Coppens spreken voor zich en er wordt gewerkt met een interactieve digitale teller per gemeente waarop elke verruigde vierkante meter kan worden ingevoerd. 

Je leest het: de ByeByeGazon-campagne bevat een uitgebreide kit, promomateriaal en een digitale ondersteuning door ons. 

Zin gekregen om volgend seizoen op een makkelijke manier aan je biodiversiteit te werken én je inwoners mee te krijgen? Met byebyegazon hebben we 2 verschillende formules waarop u kan intekenen. 

Download hieronder de pdf met uitgebreide info:

Overtuigd? Schrijf je in voor de ByeByeGazoncampagne 2023 voor gemeentes.

Lijkt het je iets, maar wil je graag nog even overleggen met ons? Mail ons gerust: els@byebyegazon.be