Dieter Coppens roept samen met zes Kempense gemeenten op om stukje gras in tuin te laten groeien

July 21, 2022

Verschenen in vrt nws op 22 april 2022

Zes gemeenten uit de Voorkempen slaan samen met Dieter Coppens de handen in elkaar met “Bye Bye Gazon” en roepen hun inwoners op om gras te laten groeien. De actie kende vorig jaar een groot succes in Zoersel. Dit jaar doen Brecht, Malle, Ranst, Schilde en Zandhoven ook mee.

Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Zandhoven en Zoersel willen met “Bye Bye Gazon” dat alle inwoners gras in hun tuin laten groeien. De campagne die vorig jaar in Zoersel al succesvol was, krijgt de steun van Dieter Coppens. “Het idee is simpel. Iedereen moet een stukje gazon of grasperkje laten groeien en teruggeven aan de natuur”, zegt Coppens. 

Door het te laten groeien, wordt het een paradijs voor onze ogen en insecten. “Je kan bloemen laten groeien of plantjes in de grond steken.” Voor bijen en insecten is dit belangrijk. “Iedereen weet dat het niet goed gaat met biodiversiteit. Die beestjes zijn de basis van het ecosysteem van de natuur. Als we een stukje van onze tuin teruggeven, kunnen insecten of bijen blijven voortbestaan.” 

Als we allemaal een stukje gazon laten groeien, verdubbelen we de oppervlakte van ons natuurgebied in Vlaanderen – Dieter Coppens

Met deze actie maakt de biodiversiteit een grote sprong. “Als we dat allemaal doen, verdubbelen we de oppervlakte van ons natuurgebied in Vlaanderen.” Voorlopig doen zes gemeenten mee aan de campagne, maar Dieter Coppens hoopt op meer in de toekomst. “Dit jaar zijn er vijf gemeenten bijgekomen. Als dat zo blijft doorgaan, komt het goed. Ik roep natuurlijk iedereen op om er zelf mee aan de slag te gaan.” 

Vandaag ondertekenden de zes gemeenten een charter om het engagement kracht bij te zetten.

delen